הוכחת אבהות
בית המשפט בבואו לקבל החלטה האם לאפשר בדיקת רקמות לילדים נדרש לקחת בחשבון את הסיכוי כי הבדיקה תראה האם הם ממזרים. על פי הלכת בית המשפט העליון במקום בו יש חשש ממזרות של קטין, גובר השיקול הזה על יתר השיקולים לרבות השיקול של חקר האמת.
בפסק דין 1407/02 של בית המשפט לענייני משפחה הוחלט לא לאפשר בדיקת רקמות לקטינים מחשש לממזרות. במקרה זה הקטינים נולדו במהלך הנישואים של התובע (בן הזוג) לאימם של הקטינים. התובע מבקש לבצע את בדיקת הרקמות לשלושת הילדים למרות שהוא משמש להם כאב, גם לאחר גירושיו מהאם, וזאת על מנת להביא לביטול מזונות ילדים, אותם נדרש לשלם.
הוכחת אבהות – טובת הקטינים אל מול חקר האמת
תביעת האב נדחתה בשל החשש כי הבדיקה תעלה כי התובע אינו אבי הקטינים והם יישארו ללא דמות אב (מבחינת הילדים התובע שימש להם כאב מיום היוולדם) וללא מזונות. קיים חשש נוסף שהבדיקה תביא למצב של הפרדה בין האחים, אם יתברר שרק חלק מהם הינם ילדיו. בנוסף לא הייתה תביעת אבהות מצד אדם אחר ולכן קיים חשש ממשי בו הילדים יישארו במקום דמות אב עם חלל ריק.
לסיכום, בכל הנוגע אל דיני משפחה, טובת הקטינים נמצאת מעל הרצון להגיע לחקר האמת ולכן במידה וקיים חשש כזה בית המשפט נוטה לדחות בקשה לבדיקת רקמות. יחד עם זאת, בכל הליך גירושין ישנם מקרים חריגים וייחודיים וכדאי להתייעץ עם עורכי דין בכל מצב של מחלוקת.
אנשים, שהתעניינו במאמר זה, התעניינו גם ב:
מתעניינים בייעוץ לגבי משמורת משותפת, מזונות, חלוקת הרכוש, הסכמי ממון או ירושה?